Βασιλόπιτα - τσουρέκι

Πληκτρολογήστε το κείμενό σας εδώ...

  • Υλικά

    • • 1 κιλό αλεύρι για τσουρέκι ή γ.ο.χ.
    • • 300-350 γρ ζάχαρη 
    • • 1 κουταλιά μπέικιν
    • • 1 κ.σ κακουλέ 
    • • 1 κ.σ μαχλέπι 
    • • 1  βανίλια 
    • • 2 κ.σ  ξηρή μαγιά 
    • * προαιρετικά 1 κουταλάκι κοπανισμένη μαστίχα 
    • • 4 αβγά
    • • 170 γρ βούτυρο αγελαδινό
    • • 1 κούπα γιαούρτι ή 200 ml γάλα (1 ποτήρι )
    • •  φυσικό χυμό από ένα πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Ενώνουμε όλα τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε!

Χτυπάμε στο μίξερ  όλα τα υγρά (αβγά-βούτυρο λιωμένο-χυμό φυσικό-) για λίγο μέχρι να ενωθούν.

Αρχίζουμε να προσθέτουμε λίγο-λίγο το μείγμα με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Το βάζουμε σε ταψάκι 25-27 εκ. ( αρκετά βαθύ ) και το βάζουμε σε ζεστό μέρος για 2 ώρες, μέχρι να  διπλασιαστεί.

Κρύβουμε το "φλουρί " σε ένα σημείο στη ζύμη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει.

Αφού κρυώσει, ρίχνουμε το γλάσο 

* Γλάσο:

  • 2 ποτήρια ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.σ λεμόνι
  • 2 κ.σ. μέλι ανθέων απαλό
  • 2 βανίλια
  • λίγο νερό
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και προσθέτουμε λίγο λίγο... όσο νερό θέλουμε, ανάλογα με το πόσο αραιό θέλουμε το γλάσο
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε