Βασιλόπιτα - τσουρέκι
Πληκτρολογήστε το κείμενό σας εδώ...
Υλικά
- • 1 κιλό αλεύρι για τσουρέκι ή γ.ο.χ.
- • 300-350 γρ ζάχαρη
- • 1 κουταλιά μπέικιν
- • 1 κ.σ κακουλέ
- • 1 κ.σ μαχλέπι
- • 1 βανίλια
- • 2 κ.σ ξηρή μαγιά
- * προαιρετικά 1 κουταλάκι κοπανισμένη μαστίχα
- • 4 αβγά
- • 170 γρ βούτυρο αγελαδινό
- • 1 κούπα γιαούρτι ή 200 ml γάλα (1 ποτήρι )
- • φυσικό χυμό από ένα πορτοκαλιού

Εκτέλεση
Ενώνουμε όλα τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε!
Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υγρά (αβγά-βούτυρο λιωμένο-χυμό φυσικό-) για λίγο μέχρι να ενωθούν.
Αρχίζουμε να προσθέτουμε λίγο-λίγο το μείγμα με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Το βάζουμε σε ταψάκι 25-27 εκ. ( αρκετά βαθύ ) και το βάζουμε σε ζεστό μέρος για 2 ώρες, μέχρι να διπλασιαστεί.
Κρύβουμε το "φλουρί " σε ένα σημείο στη ζύμη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει.
Αφού κρυώσει, ρίχνουμε το γλάσο
* Γλάσο:
- 2 ποτήρια ζάχαρη άχνη
- 2 κ.σ λεμόνι
- 2 κ.σ. μέλι ανθέων απαλό
- 2 βανίλια
- λίγο νερό
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και προσθέτουμε λίγο λίγο... όσο νερό θέλουμε, ανάλογα με το πόσο αραιό θέλουμε το γλάσο