Τυρί φέτα
Υλικά :
3 λίτρα φρέσκο γάλα (πρόβειο ή γίδινο)
πυτιά για τυρί
αλάτι
λίγο νερό

Εκτέλεση:
Βάζουμε το γάλα στη φωτιά και το ανακατεύουμε συνεχως με ξύλινη κουτάλα,μέχρι να αχνίσει!
Σε ένα φλιτζάνι ανακατεύουμε την πυτιά (μια μύτη κουταλιού περίπου) και το αλάτι (μια γεμάτη κουταλιά) μέσα σε λίγο νερό.
Το ρίχνουμε στο γάλα και ανακατεύουμε συνεχως μέχρι να διαλυθεί η πυτιά και να πάει παντού στο γάλα μας.
Κατευάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το γάλα με την πυτιά σε ηρεμία για 40 λεπτά περίπου. Σε λίγο αρχίζει να μετατρέπεται σε τυρόπηγμα. Μέχρι να αρχίσει να δένει το τυρόπηγμα μας θα δημιουργηθεί πάνω του ένα κιτρινωπό υγρό.
Ανακατεύουμε το τυρόπηγμα έτσι ώστε να δημιουργηθούν χοντρά κομματάκια από το τυρί μας .
Αδειάζουμε το τυρόπηγμα μέσα στο καλούπι ή τσαντίλα και το σουρώνουμε κρεμώντας το από κάπου. Βάζουμε μια λεκάνη από κάτω για να στάζουν τα υγρά.
Αφήνουμε το τυρόπηγμα 8-10 ώρες να πήξει σε τυρί.
Στο τέλος το καλύπτω με χοντρό αλάτι και το αφήνω 10-12 ώρες!
ΚΑΙ...ΕΤΟΙΜΟ 🥰
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ