Σταφιδόψωμα

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 300 γρ. γάλα
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. μαγιά ξηρή
  • 1  βανίλια
  • 1 κούπα ζάχαρη 
  • 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1/4 κ.γ. γαρίφαλο, σε σκόνη
  • 1 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
  • αλάτι
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
  • 50 γρ. σταφίδες
  • 1 κρόκο, αραιωμένο σε 1 κ.σ. νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο της κουζινομηχανής και χτυπάμε με τον γάντζο σε μέτρια ταχύτητα για 5-8 λεπτά μέχρι να δέσει η ζύμη.
  • Μεταφέρουμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για
  • περίπου 1 ώρα να φουσκώσει.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 - 12 κομμάτια και σχηματίζουμε τα σταφιδόψωμα.Τα μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
  • Καλύπτουμε με πετσέτα για 30-60 λεπτά για να φουσκώσουν.
  • Ψήνουμε τα σταφιδόψωμα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Μόλις φουσκώσουν τα σταφιδόψωμα αλείφουμε με τον κρόκο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά. 
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε