Σταφιδόψωμα
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 300 γρ. γάλα
- 50 γρ. βούτυρο
- 2 κ.σ. μαγιά ξηρή
- 1 βανίλια
- 1 κούπα ζάχαρη
- 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1/4 κ.γ. γαρίφαλο, σε σκόνη
- 1 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
- αλάτι
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- 50 γρ. σταφίδες
- 1 κρόκο, αραιωμένο σε 1 κ.σ. νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο της κουζινομηχανής και χτυπάμε με τον γάντζο σε μέτρια ταχύτητα για 5-8 λεπτά μέχρι να δέσει η ζύμη.
- Μεταφέρουμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για
- περίπου 1 ώρα να φουσκώσει.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 - 12 κομμάτια και σχηματίζουμε τα σταφιδόψωμα.Τα μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
- Καλύπτουμε με πετσέτα για 30-60 λεπτά για να φουσκώσουν.
- Ψήνουμε τα σταφιδόψωμα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Μόλις φουσκώσουν τα σταφιδόψωμα αλείφουμε με τον κρόκο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.