Σπιτικό μανούρι

Υλικά:

5 λίτρα γάλα
5γρ Ξινό - 
Λίγο νερό 
Μία τσαντίλα

Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και το ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα,για να μην κολλήσει στον πάτο.Διαλύουμε το ξινό στο νερό και το ρίχνουμε στο γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και σε λίγη ώρα θα παρατηρήσουμε ότι αρχίζει να σχηματίζεται το τυρόπηγμα (να σχηματίζονται δηλαδή κομμάτια γάλακτος ενωμένα.) Κατεβάζουμε από την φωτιά όταν σχηματιστεί αρκετό τυρόπηγμα στην επιφάνεια της κατσαρόλας. Στην συνέχεια με την τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε λίγο λίγο,όλο το τυρόπηγμα από την κατσαρόλα και το ρίχνουμε στην τσαντίλα. Στραγγίζουμε καλά για να βγει το παραπανίσιο γάλα. Κρεμάμε την τσαντίλα για αρκετές ωρες , για να στραγγίξει τελείως όλο το γάλα.Έπειτα βάζουμε το κομμάτι τυριού σε ένα μπολ και αλατίζουμε την επιφάνεια με χοντρό αλάτι. Το αφήνουμε για 3 ώρες και μετά το γυρνάμε πάνω - κάτω και αλατίζουμε ξανά. 

Και...έτοιμο για κατανάλωση!
🥰
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ


Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε