Σιροπιαστό κέικ με ινδοκάρυδο 

(χωρίς αβγά και βούτυρο)

Υλικά

  • κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • κούπα τριμμένη καρύδα.
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
  • ½ κούπα γάλα
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • 2 βανίλιες

Για το σιρόπι

  • κούπα ζάχαρη
  • κούπα νερό
  • φλούδα πορτοκαλιού

Εκτέλεση!

Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι:   Βάζουμε τα υλικά του σε κατσαρόλα και τα βράζουμε για 7 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. 

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με την καρύδα και το μπέικιν. Σε άλλο μεγαλύτερο μπολ χτυπάμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη, μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή κρέμα. Προσθέτουμε το γάλα, το ξύσμα και τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ανακατεύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού (πάνω από το μπολ ανάμειξης) και τον αδειάζουμε στο μείγμα. Προσθέτουμε και το μείγμα του αλευριού- καρύδας και ανακατεύουμε απαλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε καλολαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους180 βαθμούς.
Όταν είναι έτοιμο,το βγάζουμε το αφήνουμε 10 λεπτά περίπου να κρυώσει και το περιχύνουμε με το σιρόπι και πασπαλίζουμε με καρύδα.


Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε