Σιροπιαστό Γλυκό με Ινδοκάρυδο
Πληκτρολογήστε το κείμενό σας εδώ...
Υλικά
- 250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό ή χοντρό
- 250 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 170 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 150 γρ. ινδοκάρυδο
- 150 γρ. βούτυρο
- 4 αυγά
- 1 βανίλια
Υλικά για το σιρόπι
- 500 γρ. ζάχαρη
- 550 ml νερό
- Φλούδες από ένα λεμόνι ή πορτοκάλι

Εκτέλεση για το γλυκό
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν.
Αμέσως μετά, προσθέτουμε τα αυγά. Στη συνέχεια,βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά, τα
ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο, στην μεσαία σχάρα, στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 40 λεπτά.
Τέλος, ξεφουρνίζουμε και σιροπιάζουμε πολύ σιγά, μιας κουτάλας με το χλιαρό σιρόπι.
Εκτέλεση για το σιρόπι
Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι μέχρι να πάρουν μια βράση.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία.