Σεκέρ παρέ - γνήσια ανατολίτικα σιροπιαστά
Υλικά
- 300 γρ. αλεύρι
- 175 γρ. αγελαδινό βούτυρο
- 75 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 75 γρ. γάλα
- 100 γρ. άχνη ζάχαρη
- 1 κουταλάκι μπέικιν
- 2 αυγά
- (Ξηροί καρποί προαιρετικά).
Για το σιρόπι:
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1 κιλό νερό
- 100 γρ. γλυκόζη
- λίγο χυμό λεμόνι

Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε Θ το γάλα, την άχνη, το μπέικιν και τα αυγά.
Αφού κρυώσουν λίγο προσθέτουμε το βούτυρο, το αλεύρι και το σιμιγδάλι μέχρι να γίνει σφιχτή η ζύμη.
Πλάθουμε μικρά μπαλάκια ή ότι άλλο σχήμα θέλουμε και μόλις τελειώσουμε βάζουμε και από ένα ξηρό καρπό σε κάθε κομμάτι(προαιρετικά). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 40΄-45΄.
Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε και το σιρόπι με τη ζάχαρη, το νερό και τη γλυκόζη. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε και 1 κουταλιά χυμό λεμονιού.
Μόλις είναι έτοιμα τα σεκέρ παρέ τα σιροπιάζουμε αμέσως με το ζεστό σιρόπι και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για αρκετή ώρα.