Σεκέρ παρέ - γνήσια ανατολίτικα σιροπιαστά


Υλικά


  1. 300 γρ. αλεύρι
  2. 175 γρ. αγελαδινό βούτυρο
  3. 75 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  4. 75 γρ. γάλα
  5. 100 γρ. άχνη ζάχαρη
  6. 1 κουταλάκι μπέικιν
  7. 2 αυγά
  8. (Ξηροί καρποί προαιρετικά).

     Για το σιρόπι:

  1. 1 κιλό ζάχαρη
  2. 1 κιλό νερό
  3. 100 γρ. γλυκόζη
  4. λίγο χυμό λεμόνι

    Εκτέλεση

  1. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε Θ το γάλα, την άχνη, το μπέικιν και τα αυγά.

  2. Αφού κρυώσουν λίγο προσθέτουμε το βούτυρο, το αλεύρι και το σιμιγδάλι μέχρι να γίνει σφιχτή η ζύμη.

  3. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια ή ότι άλλο σχήμα θέλουμε και μόλις τελειώσουμε βάζουμε και από ένα ξηρό καρπό σε κάθε κομμάτι(προαιρετικά). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 40΄-45΄.

  4. Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε και το σιρόπι με τη ζάχαρη, το νερό και τη γλυκόζη. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε και 1 κουταλιά χυμό λεμονιού.

  5. Μόλις είναι έτοιμα τα σεκέρ παρέ τα σιροπιάζουμε αμέσως με το ζεστό σιρόπι και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για αρκετή ώρα.

Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε