Ψωμάκι μαργαρίτα,αφράτο...


Υλικά

  1. 1 φλ. νερό χλιαρό
  2. 1 φακ. μαγιά
  3. 1 κ.σ. ζάχαρη
  4. 1 κ.γλ. αλάτι
  5. αλεύρι όσο πάρει
  6. 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Βήματα

  1. Διαλύστε τη μαγια και τη ζάχαρη στο νερό.

  2. Προσθέστε λίγο αλεύρι, το αλάτι και μετά αλεύρι, μέχρι να γίνει μια ζύμη που να μην κολάει στα χέρια.

  3. Προσθέστε το λάδι και ζυμώστε μέχρι να το αποροφήσει η ζύμη.

  4. Αφήστε να φουσκώσει σε ένα μπωλ, σκεπάζοντας με διαφανή μεμβράνη και πετσέτα, περίπου 1 ώρα.

  5. Όταν φουσκώσει η ζύμη, χωρίστε την σε 6 μπαλάκια και βάλτε τα στο ταψάκι , σχηματίζοντας μαργαρίτα. Τα μπαλάκια να έχουν μεταξύ τους χώρο, ώστε να φουσκώσουν.

  6. Αφήστε 20-30 λεπτά, να ξαναφουσκώσουν σκεπασμένα.

  7. Ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 30 λεπτά.

Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε