ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ


Υλικά

  1. 4-5 πορτοκάλια το ξύσμα
  2. 1 ποτήρι ζάχαρη
  3. 3-4 αυγά
  4. 2 κ.γ baking powder
  5. 1 ποτήρι γιαούρτι στραγγιστό
  6. 1 ποτήρι ηλιέλαιο
  7. 1/2 κιλό φύλλα κρούστας

    ΣΙΡΟΠΙ
  8. 2 1/2 ποτήρι νερό
  9. 2 ποτήρια ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά και μετά προσθέτουμε το ηλιέλαιο,το γιαούρτι, το ξύσμα, το μπέικιν και χτυπάμε πάλι, μέχρι να διαλυθεί το γιαούρτι και να γίνει μια κρέμα.

  2. Ρίχνουμε τα φύλλα κομμένα σε πολύ μικρά κομματάκια και ανακατεύουμε .

  3. Αφήνουμε στην άκρη να τραβήξουν λίγο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει.

  4. Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι, περίπου 10 λεπτά και περιχύνουμε το κρύο γλυκό, με το καυτό σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και να ρουφήξει το σιρόπι μέχρι μέσα και μετά την κόβουμε.

Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε