Νηστίσιμο σάμαλι
Πληκτρολογήστε το κείμενό σας εδώ...
Υλικά για το σάμαλι
- 2 ποτήρια νερού σιμιγδάλι ψιλό
- 1 ποτήρι νερού σιμιγδάλι χονδρό
- 2 ποτήρια νερό
- 1 ποτήρι νερού ζάχαρη
- 1 φακελάκι (20 γρ.) μπέικιν πάουντερ
- 1 λεμόνι (το ξύσμα)
- λάδι για άλειμμα του ταψιού
- Υλικά για το σιρόπι
- 3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 2 φλ. τσαγιού νερό
- 1 λεμόνι (το ξύσμα)
- 1 βανίλια

Εκτέλεση
Για το σάμαλι
1. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε όλα τα στερεά υλικά και στο τέλος, προσθέτετε, σιγά σιγά το νερό ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να απορροφηθεί και ενσωματωθεί πλήρως όλο το νερό.
2. Ρίχνετε το μείγμα στο λαδωμένο ταψί . Σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη το ταψί και το αφήνετε στην άκρη για 2 τουλάχιστον ώρες να απορροφήσει το σιμιγδάλι τα υγρά.
3. Χαράζετε το μείγμα σε κομμάτια και το ψήνετε σε προθερμασμένο στους 170-180 βαθμούς φούρνο για 45 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά του.
Για το σιρόπι
1. Βάζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρολίτσα και τα βράζετε για 4 λεπτά από το σημείο βρασμού.
2. Μόλις βγάλετε το γλυκό από το φούρνο, το σιροπιάζετε αμέσως με το ζεστό σιρόπι . Το αφήνετε να "πιεί" όλο το σιρόπι και να κρυώσει καλά, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.