ΓΛΥΚΙΑ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ


ΥΛΙΚΑ:

  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 10 φύλλα κρούστας
  • 3-4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • ζάχαρη άχνη και κανέλα για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το γάλα, το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα και όταν σχηματιστεί η κρέμα κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε 1 κ.σ. λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε.

  • Βουτυρώνουμε καλά το σκεύος 

  • Τοποθετούμε στη βάση ένα-ένα τα φύλλα κρούστας (θα χρησιμοποιήσουμε πέντε για τη βάση), ραντίζοντας κάθε φύλλο με λιωμένο βούτυρο. Ρίχνουμε την κρέμα και την απλώνουμε σε όλο το σκεύος.
  • Επαναλαμβάνουμε το στρώσιμο των υπόλοιπων φύλλων, ραντίζοντας κάθε φορά με λιωμένο βούτυρο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  • Όταν τη βγάλουμε από τον φούρνο την αφήνουμε λίγο να κρυώσει, έπειτα κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα. 

Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε