ΓΛΥΚΙΑ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ
ΥΛΙΚΑ:
- 1 λίτρο γάλα
- 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
- 1 φλ. ζάχαρη
- 10 φύλλα κρούστας
- 3-4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
- ζάχαρη άχνη και κανέλα για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το γάλα, το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα και όταν σχηματιστεί η κρέμα κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε 1 κ.σ. λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε.
Βουτυρώνουμε καλά το σκεύος
- Τοποθετούμε στη βάση ένα-ένα τα φύλλα κρούστας (θα χρησιμοποιήσουμε πέντε για τη βάση), ραντίζοντας κάθε φύλλο με λιωμένο βούτυρο. Ρίχνουμε την κρέμα και την απλώνουμε σε όλο το σκεύος.
- Επαναλαμβάνουμε το στρώσιμο των υπόλοιπων φύλλων, ραντίζοντας κάθε φορά με λιωμένο βούτυρο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Όταν τη βγάλουμε από τον φούρνο την αφήνουμε λίγο να κρυώσει, έπειτα κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.