ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ
Υλικά
- 1 πακέτο (ή ½ κιλό) φύλλο κρούστας
- 1 πακέτο (ή 250 γρ.) φρέσκο βούτυρο
- 350 γρ. αμύγδαλα
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα
- 1/2 κουτ.γαρύφαλλο σκόνη
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- Υλικά για το σιρόπι
- 250 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. νερό
- 1 κουτ. σούπας λεμόνι ή 1 κουτ. σούπας γλυκόζη
- φλοιός από ½ λεμόνι

Εκτέλεση
Ξεκινάμε με το σιρόπι πρώτα για να κρυώνει μέχρι να ετοιμαστεί κι ο μπακλαβάς. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά (ζάχαρη, νερό, λεμόνι και φλοιό) και βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Σπάμε τα αμύγδαλα και προσθέτουμε την κανέλα,το γαρύφαλλο και την ζάχαρη κι ανακατεύουμε καλά.
Λιώνουμε το βούτυρο
Βουτυρώνουμε το ταψί και αρχίζουμε να στρώνουμε τα φύλλα ,βουτυρώνοντας κάθε φορά.Μόλις στρώσουμε 5 φύλλα βάζουμε μία στρώση με τ΄αμύγδαλα,την κανέλα και τη ζάχαρη.Συνεχίζουμε εναλλαξ φύλλο-αμύγδαλα.Τελειώνουμε βάζοντας 3 βουτυρομένα φύλλα.
Χαράζουμε τον μπακλαβά σε κομμάτια και ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο σπό πάνω.
Ζεσταίνω τον φούρνο στους 140°C και ψήνω μέχρι να ροδίσει
Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο ρίχνουμε το κρύο σιρόπι σιγά-σιγά