Μπακαλιάρος σκορδαλιά
Συστατικά
- 1 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
- 1 κ.γ. αλάτι
- 3 σκ. σκόρδο
- ελαιόλαδο
- ξίδι
- πιπέρι
- 3-4 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 κιλο μπακαλιάρο

Εκτέλεση
- Σε μία κατσαρόλα με νερό ρίχνουμε 1 κ.γ. αλάτι και φέρνουμε σε βρασμό.
- Προσθέτουμε τις πατάτες που έχουμε ξεφλουδίσει και κόψει σε μικρά κομμάτια και βράζουμε για 15-30 λεπτά.
- Παράλληλα σε ένα μίξερ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το ξίδι, αλάτι , πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί το σκόρδο.
- Μόλις οι πατάτες είναι έτοιμες, τις μεταφέρουμε σε ένα σουρωτήρι και στραγγίζουμε καλά. Αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί η υγρασία τους και πολτοποιούμε τις πατάτες.
- Προσθέτουμε στις πατάτες το μείγμα με το σκόρδο,ψιλοκομμένο μαϊντανοό και ανακατεύουμε να πάει παντού.
- Τηγανίζουμε τον μπακαλιάρο ...και σερβίρουμε!