Μπακαλιάρος σκορδαλιά


Συστατικά

  • 1 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 1 κ.γ. αλάτι 
  • 3 σκ. σκόρδο
  • ελαιόλαδο
  • ξίδι 
  • πιπέρι
  • 3-4 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κιλο μπακαλιάρο

Εκτέλεση


  • Σε μία κατσαρόλα με νερό ρίχνουμε 1 κ.γ. αλάτι και φέρνουμε σε βρασμό.
  • Προσθέτουμε τις πατάτες που έχουμε ξεφλουδίσει και κόψει σε μικρά κομμάτια και βράζουμε για 15-30 λεπτά. 
  • Παράλληλα σε ένα μίξερ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το ξίδι, αλάτι , πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί το σκόρδο.
  • Μόλις οι πατάτες είναι έτοιμες, τις μεταφέρουμε σε ένα σουρωτήρι και στραγγίζουμε καλά. Αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί η υγρασία τους και πολτοποιούμε τις πατάτες.
  • Προσθέτουμε στις πατάτες το μείγμα με το σκόρδο,ψιλοκομμένο μαϊντανοό και ανακατεύουμε να πάει παντού.
  • Τηγανίζουμε τον μπακαλιάρο ...και σερβίρουμε!
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε