ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ



Ζύμη:

  • 3 κούπες ελαιόλαδο
  • ¾ κούπα κονιάκ
  • ξύσμα 2 πορτοκαλιών
  • 1 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 1 κουταλιά σούπας σόδα σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι γεμάτο κανέλα σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι κοφτό γαρίφαλο σε σκόνη
  • ½ κούπα ζάχαρη
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει) 

  • Για το μέλωμα

    • 2 ποτήρια μέλι
    • 1 ποτήρι ζάχαρη
    • 2 ποτήρια νερό
    • Φλούδα πορτοκάλι προαιρετικά

Εκτέλεση


Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά
 μέχρι να γίνει η ζύμη σφηχτή αλλά εύπλαστη.
Δίνουμε στα μελομακάρονα το σχήμα που θέλουμε και τα τοποθετούμε σε λαδομένο ταψι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν,στους 180 βαθμούς
Ετοιμάζουμε το σιρόπι για μέλωμα.

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζεις το μέλι, τη ζάχαρη και το νερό σε δυνατή φωτιά.
  2. Μόλις πάρει βράση ξαφρίζουμε μέχρι να μείνει καθαρό το σιρόπι, και συνεχίζουμε τη βράση σε πολύ χαμηλή φωτιά,για 5 λεπτά
    Αφού βγάλουμε τα μελομακάρονα και τα αφήσουμε να κρυώσουν....όχι τελείως... βάζουμε 3-4 τη φορά στην κατσαρόλα με το σιρόπι για 15 δευτερόλεπτα
    Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε πιατέλα....Πασπαλίζουμε με χοντροκομμένα αμύγδαλα ή καρύδια
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε