ΛΟΥΚΟΥΜΙΑ
Υλικά:
500 γρ. ζάχαρη
500 γρ. νερό
200 γρ. νισεστές
ελάχιστο ξινό
100 γρ. άχνη ζάχαρη
αμύγδαλα , ινδική καρύδα

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολάκι διαλύουμε το νισεστέ σε λίγο νερό.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το λιωμένο νισεστέ και το ξινό ανακατεύοντας μέχρι να πήξει.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι το μίγμα να αποκτήσει ελαστικότητα.
Το βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα αμύγδαλα...( ή την ινδική καρύδα ) ( ή και τα δύο )
Το στρώνουμε σε ένα ταψάκι ( κατά προτίμηση γυάλινο )
Το αφήνουμε να κρυώσει για 24ώρες και αφού το κόψουμε σε κύβους, το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη...
Και έτοιμα τα λουκουμάκια μας!!! :)