Κυδώνια ψητά
Υλικά
- 4 μεγάλα κυδώνια
- 1 ½ φλ. ζάχαρη
- 3-4 γαρίφαλα
- 1-2 κομματάκια ξύλο κανέλας
- λίγο κονιάκ
2 ποτήρια νερό

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα κυδώνια και αφαιρούμε το εσωτερικό τους (το κουκούτσι)
Τα κόβουμε σε 8 κομμάτια το καθένα και τα τοποθετούμε σε ρηχό ταψί.
Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και ρίχνουμε το κονιάκ, τα γαρίφαλα και την κανέλα.
Βάζουμε το νερό και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C , για 2 ώρες σκεπασμένα και 30΄ ξεσκέπαστα, μέχρι να ροδίσουν και να δέσει ελαφρά το σιρόπι ...
Σερβίρουμε όταν κρυώσουν εντελώς με σαντιγί, παγωτό, γιαούρτι...ή σκέτα!!!