Κρεμ καραμελέ

Υλικά:

Για την καραμέλα:

125 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

30 ml νερό

Για την κρέμα:

60 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

1 βανίλια 

500 ml γάλα, πλήρες

3 αυγά, μεγάλα

Εκτέλεση:

Εκτέλεση για την καραμέλα: Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη με το νερό και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει μία σκούρα καραμέλα. είναι Αδειάζουμε σε 4 φόρμες για κρεμ καραμελέ διαμέτρου 8 εκ. (περίπου 2 κ.σ. σε κάθε φόρμα)

2Εκτέλεση για την κρέμα: Βάζουμε μία βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη, το γάλα, τη βανίλια και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Παράλληλα σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά και χτυπάμε πολύ καλά.Μόλις πάρει βράσει το γάλα, το αδειάζουμε σιγά- σιγά στο μπολ με τα αυγά, ανακατεύοντας συνέχεια.Σουρώνουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το αδειάζουμε στις φόρμες για κρεμ καραμελέ σχεδόν μέχρι να είναι γεμάτες.Τις τοποθετούμε προσεκτικά σε ένα βαθύ ταψί φούρνου. Αδειάζουμε μέσα στο ταψί βραστό νερό μέχρι να καλύψει λίγο παραπάνω από τη μέση.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 40 - 50 λεπτά.
Τις αφήνουμε να κρυώσουν , τις αναποδογυρίζουμε σε ένα πιατάκι και...
καλοφάγωτες!!!!! 🥰

Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε