Κουραμπιέδες



Συστατικά

  • 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 75 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. ανθόνερο (προεραιτικά)
  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 250 γρ. αμύγδαλα
  • 1 πρέζα αλάτι

Για το πασπάλισμα

  • ανθόνερο (προεραιτικά)
  • ζάχαρη άχνη 

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175° C στον αέρα.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το βούτυρο (καλό είναι να το έχουμε βγάλει έξω από το ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ), την ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας, το ανθόνερο
  • Ανακατεύουμε, με ένα σύρμα χειρός, πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας και να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
  • Αλέθουμε τα ωμά αμύγδαλα στο μούλτι και τα προσθέτουμε και αυτά μέσα στο μπολ.
  • Τέλος, προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το αλάτι.
  • Ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
  • Πλάθουμε τους κουραμπιέδες μας περίπου 25 γρ. ο καθένας. Πιέζουμε με το δάκτυλό μας ώστε να κάνουμε μία λακκούβα στο κέντρο του κάθε κουραμπιέ.
  • Τοποθετούμε σε 2 ταψάκια με λαδόκολλά και ψήνουμε στον φούρνο για 18-22 λεπτά.
  • Όταν ψηθούν, αφήνουμε στην άκρη μα κρυώσουν για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  • Τέλος, ψεκάζουμε με ανθόνερο κι πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε