ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ "ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ"
Συστατικά
- 150 γρ. αλεύρι σκληρό
- 350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 7 ½ γρ. αλάτι
- 35 γρ. ζάχαρη
- 275-300 γρ. νερό σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 φακελάκια ξερή μαγιά
Για την επικάλυψη
- σουσάμι
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 500 γρ. χλιαρό νερό

Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
- Στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε το νερό με τη μαγιά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
- Προσθέτουμε στον κάδο όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη ζύμη και τα χτυπάμε με τον γάντζο σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για 7-8 λεπτά μέχρι να γίνει μια μαλακή και ελαστική ζύμη.
- Λαδώνουμε τα τοιχώματα ενός μπολ και μεταφέρουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.
- Γεμίζουμε ένα μπολ με το νερό (500γρ.) και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, και ένα άλλο μπολ με το σουσάμι.
- Σχηματίζουμε τη ζύμη μπαλάκια. Το κάθε μπαλάκι το πλάθουμε με τα χέρια μας σαν λουκάνικο και ενώνουμε τις 2 άκρες για να σχηματίσουμε το κουλούρι μας.
- Βουτάμε το κάθε κουλούρι μέσα στο νερό και αμέσως μετά στο μπολ με το σουσάμι.
- Τοποθετούμε σε ταψιά που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και ψήνουμε για 15-20 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.