Κορμός μωσαϊκό με γλάσο σοκολάτας!


Υλικά
2 πακέτα Μπισκότα
125 γρ. Ζάχαρη Άχνη
250 γρ. Βιτάμ ή βούτυρο
1-2 κουταλιές της σούπας Κονιάκ
5- 6 κουταλιές της σούπας Κακάο
1 Βανίλια
200γρ. Γάλα

Για το γλάσο
30 γρ. Γάλα Εβαπορέ
100 γρ. Κουβερτούρα
1 κουτάλια της σούπας Βιτάμ ή βούτυρο

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη ή το βούτυρο(σε θερμοκρασία δωματίου) με την ζάχαρη άχνη, προσθέτουμε τη βανίλια, το κονιάκ και το κακάο.

Σπάμε τα μπισκότα σε χοντρά κομμάτια, τα περιχύνουμε με το γάλα, τα ανακατεύουμε και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε απαλά και το βάζουμε σε μία φόρμα.
Το αφήνουμε να παγώσει , το ξεφορμάρουμε και το περιχύνουμε με το γλάσο.

Το γλάσο το ετοιμάζουμε ως εξής: Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρι και προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς. Το βγάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη. Περιχύνουμε το γλυκό ,αφού κρυώσει το γλάσο.

Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε