Κανταΐφι
Υλικά
250γρ. βουτυρο
1 κουτί καταίφι (500 γραμμάρια)
2 φλιτζάνια καρύδια και αμύγδαλα ψιλοκομμένα ( 300 γραμμάρια )
1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλο
για το σιρόπι
4 φλιτζάνια νερό
5 φλιτζάνια ζάχαρη
λίγο ξύσμα λεμονιού
1 ξυλάκι κανέλα

Εκτέλεση Συνταγής
Ξεπαγώνουμε καλά το καταίφι χωρίς να το βγάλουμε από την συσκευασία του.Απλώνουμε το καταίφι.Το κόβουμε κατά μήκος σε 5 ίσα μέρη και χωρίζουμε κάθε μέρος σε 6 κομμάτια.Αναμειγνύουμε τα καρύδια, τα αμύγδαλα , την κανέλα και το γαρύφαλο.Βάζουμε από μία κουταλιά γέμιση στο κάθε φύλλο αφού το βουτυρώσουμε καλά.Τυλίγουμε σε ρολό, φέρνοντας προς τα μέσα το καταίφι που προεξέχει για να κλείσουμε τις άκρες.Κάνουμε το ίδιο για τα υπόλοιπα κομμάτια.Βάζουμε το ένα πλάι στο άλλο σε βουτυρωμένο ταψί και τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο..Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. Αφήνουμε να κρυώσει.Βράζουμε επί 5'-7' τα υλικά για το σιρόπι και σιροπιάζουμε σιγά-σιγά το κρύο γλυκό μας με το ζεστό (και όχι καυτό) σιρόπι. {Το μυστικό για να μην μας λασπώσει είναι: ζεστό σιρόπι-κρύο κανταΐφι!