Γλυκό του κουταλιού καρότο
Πληκτρολογήστε το κείμενό σας εδώ...
Υλικά
- 300 γρ. καρότο, πλυμένο και καθαρισμένο
- 300 γρ. ζάχαρη
- 1 λεμόνι, το ξύσμα του

Εκτέλεση
1.Κόβετε το καρότο σε λεπτές λωρίδες με το «μαντολίνο» (το ειδικό εργαλείο κοπής λαχανικών) ή το τρίβετε στον τρίφτη στις μεγάλες τρύπες.
2.Το βάζετε σε μια μικρή κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το ξύσμα και τα τοποθετείτε σε χαμηλή φωτιά.
3.Ανακατεύετε και όταν η ζάχαρη αρχίσει να λιώνει και να δημιουργείται σιρόπι, αφήνετε για 10 λεπτά περίπου να βράσει.