Γλυκό του κουταλιού αχλάδι


Υλικά


  1. 1.300 γρ. αχλάδια
  2. χυμό από 1 λεμονι
  3. 3 κούπες του καφέ νερό
  4. 1.300 γρ. ζάχαρη
  5. 1/2 λεμόνι φλούδα 
  6.  1/2 χυμό λεμόνι

Εκτέλεση


Καθαρίζουμε τα αχλάδια,τα κόβουμε στη μέση και βγάζουμε τα κουκούτσια.Τα περνάμε με το χυμό του λεμονιού.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε 3 φλιτζάνια του καφέ νερό. Όταν αρχίσει να βράζει το νερό ρίχνουμε μέσα τα αχλάδια.Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν, σκεπασμένα, για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και  τη φλούδα μισού λεμονιού 
Αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά, κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να σταθούν 24 ώρες. 
Κατόπιν προσθέτουμε το χυμό μισού λεμονιού και βράζετε το γλυκό έως ότου δέσει.
Είναι έτοιμο για "κέρασμα" ....μόλις κρυώσει εντελώς!

Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε