Γλυκό σιτάρι

Πληκτρολογήστε το κείμενό σας εδώ...

Υλικά:

΄ 250 γραμ. σιτάρι αποφλοιωμένο

 λίγο αλάτι

 3/4 φλ. ζάχαρη 

 1/2 φλ. αλεύρι 

 1 κοφτό κ.γλ. κανέλα 

 1 φλ. σταφίδες 

 1 φλ. καρύδια

Για το σερβίρισμα κανέλα,  ζάχαρη άχνη,    λίγο από όλους τους καρπούς

Εκτέλεση:

Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε το σιτάρι, σε νερό.  Την επόμενη ημέρα ξεπλένουμε πολύ καλά το σιτάρι σε ένα σουρωτήρι, μέχρι το νερό να τρέχει διάφανο. Το βάζουμε σε κατσαρόλα με το αλάτι και προσθέτουμε 1,5 λίτρο νερό. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε σε μέτρια φωτιά το σιτάρι για περίπου 15′. Μην παραβράσετε το σιτάρι γιατί θα λιώσει. Προσέχουμε ο κόκκος σιταριού να είναι βρασμένος και ολόκληρος, αλλά να έχει και αρκετό νερό, ΄ για να δέσει σωστά το γλυκό. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κανέλα και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε. Λίγο λίγο, ανακατεύοντας, ρίχνουμε το αλεύρι. Ελέγξτε την πυκνότητα του γλυκού προσθέτοντας επιπλέον αλεύρι για πιο σταθερή σφιχτή κρέμα. Το αφήνουμε να πάρει βράση και να αρχίσει ελαφρά να πήζει. Όταν αφήνει παχιά στρώση στην ράχη της κουτάλας είναι έτοιμο. (Μπορεί να φαίνεται αραιό στην κατσαρόλα, αλλά όταν κρυώσει σφίγγει και σταθεροποιείται.)  Αφήνουμε λίγη ώρα στον πάγκο να κοπεί ο βρασμός. Μετά ρίχνουμε μέσα όλους τους καρπούς και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε σε μπολάκια. Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και να σταθεροποιηθούν. Γαρνίρουμε με ξηρούς καρπούς, κανέλα και ζάχαρη άχνη


Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε