Γλυκό κουταλιού φιρίκι
Υλικά
10 φιρίκια
500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 ποτήρια νερό δροσερό
1 λεμόνι φρέσκο ακέρωτο
1 πρέζα αλάτι θαλασσινό
1 ξύλο κανέλας μικρό
3 γαρύφαλλα
καρύδια

ΒΗΜΑΤΑ
Πλένουμε τα φιρίκια,τα καθαρίζουμε από την φλούδα και τα κόβουμε στη μέση!
Βάζουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε την ζάχαρη, το νερό, την κανέλα, τα γαρύφαλλα και το αλάτι. Προσθέτουμε τα φιρίκια και τα «σκεπάζουμε» με ένα πιάτο μην διαλυθούν.
Μόλις αρχίσουν να βράζουν τα φιρίκια, χαμηλώνουμε την φωτιά στο μισό και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.
Μόλις περάσουν τα 5 λεπτά σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε να ολοκληρωθεί το βράσιμο χωρίς να βγάλουμε το πιάτο.
Την επόμενη μέρα βγάζουμε το πιάτο και ξαναβράζουμε το γλυκό μας για 15-20 λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι του.Προσθέτουμε τα καρύδια
και τον χυμό λεμονιού και ...έτοιμο το γλυκό μας!!!
