Γλυκό Καρπούζι
Υλικά:
1/2 κιλό Φλούδες Καρπούζι
2 ποτήρια ζάχαρη
1,5 Ποτήρι Νερό
2 Βανίλιες
Χυμό από 1 Λεμόνι

Εκτέλεση :
Κόβουμε τις φλούδες από το καρπούζι σε μικρές φέτες και αφαιρούμε το πράσινο εξωτερικό μέρος .Αφήνουμε λίγο κόκκινο καρπούζι , για χρώμα και ομορφιά Κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
Τα πλένουμε, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
Βράζουμε το καρπούζι για μισή ώρα. Το ξεπλένουμε με νερό βρύσης και μετά ...
Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, βάζουμε 1,5 ποτήρι νερό , 2 ποτήρια. ζάχαρη και το καρπούζι και αρχίζουμε να το βράζουμε.
Από την ώρα που θα πάρει βράση, το αφήνουμεγια 20 - 25 λεπτά Προσθέτουμε τις βανίλιες και τον χυμό λεμονιού. Αφήνουμε να πάρει μία βράση για 5' και αποσύρουμε από τη φωτιά Αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένο βάζο. :)