ΓΙΑΟΥΡΤΙ (αγελαδινό)

Υλικά

2 κιλό γάλα  αγελαδινό
• 4 κουτ. σούπας γεμάτες αγελαδινό γιαούρτι


Εκτέλεση:


- Βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία.Το ανακατεύουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα για να μη κολλήσει.Το αποσύρουμε από τη φωτιά μόλις το δούμε να αρχίζει να φουσκώνει. Περιμένουμε να πέσει η θερμοκρασία τόσο ώστε να μπορούμε να κρατήσουμε το μικρό μας δαχτυλάκι μέσα στο γάλα και να μετρήσουμε ως το 20 χωρίς να καούμε.Σε ένα μπολ ρίχνουμε 4 κουταλιές γιαούρτι ,μαζί με λίγο από το βρασμένο γάλα και αφού ανακατέψουμε καλά με σύρμα και τα υλικά διαλυθούν, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Βάζουμε μία πετσέτα στο σκεύος , το σκεπάζουμε με μια κουβέρτα και το αφήνουμε το λιγότερο για πέντε ώρες,χωρίς να το κουνήσουμε.Μετά το αφήνουμε για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου και τέλος το βάζουμε στο ψυγείο .

Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε