Φ Α Ν Ο Υ Ρ Ο Π Ι Τ Α


Υλικά 

  • 1 ποτήρι σπορέλαιο 
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού + ½ πορτοκαλιού το ξύσμα
  • 1 κ.γ. κοφτό κανέλα
  • 1 κ.γ. κοφτό γαρίφαλο
  •  2 ½ ποτήρια αλεύριπου φουσκώνει μόνο του προσοχή: να μην είναι σφιχτή η ζύμη
  • 1 κοφτή κ.γ. σόδα διαλυμένη μέσα σε λίγο από το χυμό πορτοκαλιού
  • 1/2 φλ. τσαγιού σταφίδες
  • 1/2 φλ. τσαγιού καρύδια κομμένα σε μικρά κομματάκια

Εκτέλεση

  1. Με έναν αυγοδάρτη ή το μίξερ χτυπάμε καλά το λάδι, την ζάχαρη και τον χυμό πορτοκαλιού (κρατάμε λίγο χυμό για να διαλύσουμε τη σόδα) μέχρι να διαλυθεί 
  2. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και τη σοδα και όλα τα υπόλοιπα υλικά, αφήνοντας για το τέλος τις σταφίδες και τα καρύδια και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν.
  3. Βάζουμε και τις σταφίδες αλευρωμένες  και τα καρύδια και ανακατεύουμε απαλά να ομογενοποιηθούν.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένο και αλευρωμένο πυρέξ 20×30 εκ. (ή αντίστοιχο στρογγυλό) και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. 
  5. Βγάζουμε τη φανουρόπιτά μας από το φούρνο και μόλις κρυώσει τη πασπαλίζουμε, προαιρετικά, με ζάχαρη άχνη.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε