Χοιρινό με λάχανο...


Υλικά

  1. 1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
  2. 1 φλ. ελ. καφέ κόκκινο κρασί
  3. 10 κόκκους μαύρο πιπέρι
  4. 1 μέτριο λάχανο 
  5. 1 φλ. ελ. καφέ ελαιόλαδο
  6. 2-3 κ.σ.σάλτσα ντομάτα 
  7. 1 κ.γ. κόκκινο πιπέρι γλυκό
  8. 6 μερίδες χοιρινό κρέας

Βήματα


  1. Σοτάρουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα το κρέας από όλες τις πλευρές στο λάδι να θωρακιστεί. Προσθέτουμε και το κρεμμύδι, μέχρι να πάρει χρώμα, καθώς και τους κόκκους του πιπεριού.

  2. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να βράσει 4-5 λεπτά, ώσπου να εξατμιστεί το αλκοόλ.

  3. Προσθέτουμε το νερό και αλατίζουμε.

  4. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Βράζουμε περίπου 45 λεπτά, να μαλακώσει λίγο το χοιρινό (να μην βράσει εντελώς).

  5. Βάζουμε σιγά σιγά και το λάχανο, ανακατεύοντας για να χωρέσει στην κατσαρόλα.

  6. Αφού μαραθεί και πέσει ο όγκος του. Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε και αφήνουμε άλλα 40 -45 λεπτά, ώσπου να βράσει καλά το κρέας.

  7. Ρίχνουμε τη σάλτσα και το κ. πιπέρι. Αφήνουμε άλλα 10-15 λεπτά να χυλώσει λίγο.

Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε