Χαλβάς σιμιγδάλι
Πληκτρολογήστε το κείμενό σας εδώ...
Υλικά:
1 ποτήρι λάδι
2 ποτήρια σιμιγδάλι ( χοντρό)
Σιρόπι:
3 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
2 ξυλάκια κανέλα
Σταφίδες και καρύδια ή όποιους ξηρούς καρπούς προτιμά ο καθένας.
Κανέλα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:
1) Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μικρή κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 5 λεπτά. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
2) Σε μία άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Καβουρδίζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδίσει, για περίπου 15 λεπτά.
3) Ρίχνουμε με προσοχή το σιρόπι στο σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε τις σταφίδες και τα καρύδια προς στο τέλος!
4) Μεταφέρουμε το χαλβά σε φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει. Αναποδογυρίζουμε τη φόρμα και έτοιμος για σερβίρισμα 🥰