Χαλβάς σιμιγδαλένιος με πορτοκάλι



Υλικά για το χαλβά

  • 380 γρ. σιμιγδάλι ψιλό ή χοντρό
  • 250 ml σπορέλαιο ή ελαιόλαδο
  • ξύσμα απο 1 πορτοκάλι 

Υλικά για το σιρόπι

  • 1 λίτρο νερό
  • 200 γρ.  ζάχαρη 
  • 1 ξύλο κανέλας
  • Χυμός απο 2 πορτοκάλια


Εκτέλεση

1) Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μικρή κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 5 λεπτά. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.

2) Σε μία άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Καβουρδίζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδίσει, για περίπου 15 λεπτά. Λίγο πριν καβουρδιστεί τελείως το σιμιγδάλι, ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού.

3) Ρίχνουμε με προσοχή το σιρόπι στο σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.

4) Μεταφέρουμε το χαλβά σε  φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει.Αναποδογυρίζουμε τη φόρμα και στολίζουμε τον χαλβά με γλυκό κουταλιού πορτοκάλι

Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε